Wol & Garen

De breikunst wordt al duizenden jaren beoefend. Hoe het ooit is uitgevonden, is echter een mysterie. Zelfs het land en het globale moment van de oorsprong zijn onbekend. Sommigen geloven dat de breikunst is uitgevonden in Perzië, anderen menen dat in Israël, Jordanië Syrië of Noord-Afrika de oorsprong van het breiwerk ligt.

Er zijn gebreide sokkenaangetroffen in Egyptische graven met een datering tussen de 3de en 6de eeuw na Christus, maar deze Koptische sandaalsokken bleken niet vervaardigd uit één lange enkele doorlopende draad, maar uit verschillende kortere draden. In de Middeleeuwen was breien in Europa een belangrijke industrie: vrouwen sponnen de wol terwijl de mannen  weefden en breiden.

Toegelaten worden tot het gilde?

In 1527 werd in Parijs het eerste breiersgilde opgericht: La guilde de Saint Fiacre (Sint Fiacrius-Gilde) en andere Europese steden hadden al snel daarna elk hun eigen breiersgilde. Vrouwen werden niet toegelaten tot het ambacht, met uitzondering van weduwen die na de dood van hun man zijn werk verderzetten. Een gildeleerling moest een leertijd van zes jaar doorlopen, waarna hij als meesterstukken een wollen buis, een vilten baret, een paar kousen en een bont karpet moest maken.

Welke soort garen zijn er?

In ons assortiment hebben wij een ruim aanbod aan verschillende soorten garen en wol. De meest bekende is de lang yarns en ook hierin hebben wij een ruim assortiment. Toch op zoek naar een wolsoort die wij niet hebben of kunt u deze niet vinden, bel of mail ons dan gerust.

Bekijk als: Rooster  Lijst 
Onderdelen 1 tot 12 van totaal 157
Toon per pagina
Sorteren op Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Bekijk als: Rooster  Lijst 
Onderdelen 1 tot 12 van totaal 157
Toon per pagina
Sorteren op Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5