Het Nederlandsch Wolhuys helpt u met raad en draad

Het Nederlandsch Wolhuys is dé online wolwinkel van Nederland. U vindt er wol, garen, naalden, accessoires, patronen en fournituren van bekende merken zoals Lang, Lamana, Scheepjeswol, KnitPro en nog veel meer. We hebben een showroom en winkel in Bellingwolde. Hulp nodig bij uw handwerk of breiwerk? Dan staat ons team u met raad en draad terzijde. We hebben service en klantgerichtheid hoog in het vaandel.

Uit een krantenartikel:
In 2013 heeft M+M Wolpost het breistokje overgedragen aan het Nederlandsch Wolhuys. De winkel opende op 3 juli de deuren voor het eerst om te beginnen aan hun ‘creatie’. De lijfspreuk die zij hanteerden bij de start was:

"t Schaap is geschoren,
de wol gesponnen en het breien begonnen.
Nog enkele steken te gaan en de creatie kan worden gedragen”.

 

Met veel enthousiasme is het team van het Nederlandsch Wolhuys aan het ‘breien’ geslagen. Daarbij maakten we gebruik van het 'basispatroon' van M+M wolpost. Gedurende het breien hebben wij het basispatroon echter aan moeten passen en hierdoor heeft het wat langer geduurd voordat men echt aan de nieuwe creatie kon beginnen.     

Ons team

Marjon Bos en Anneke Menop zijn de gezichten van het Nederlandsch Wolhuys. Anneke runt met veel breikunde en aanstekelijke vrolijkheid de showroom en staat de klanten ook telefonisch te woord. Marjon is de drijvende en sturende kracht binnen het bedrijf en de webshop, tevens de eigenaar. Anneke is voor oude klanten van M+M Wolpost een goede bekende. Marjon heeft ervaring binnen de textielwereld, van bedrijfsleidster bij The Sting Modes (Zwolle), medewerkster bij Nikki’s Broektiek (Twello) tot mede-eigenaar van Hulleman Bruidsmode (Apeldoorn). Na de textiel de rug te hebben toegekeerd en jaren bij een financiële dienstverlener te hebben gewerkt, was er tijd voor vernieuwing.

Wat biedt het Nederlandsch Wolhuys?

Onder het aanbod vallen: De gehele collectie van Lang Yarns uit Zwitserland met mooie patronen en duidelijke beschrijving. De wintercollectie Scheepjes Wol met patroonboek. Lamana , ‘puur natuur’ garen uit Peru in mooie warme en sprekende kleuren. Lammy Yarns, voordelig kwaliteitsgaren en zeer geschikt voor home decoratie. Bijna alle benodigdheden om te breien, haken enz. Het hoofdmerk van deze producten is Knit Pro. Tevens zijn zij dealer van Brother; brei-, borduur-, naai- en lockmachines. Verkoop, onderhoud en reparatie.

Activiteiten

  • Iedere vrijdag is er ‘stich en bitch’, een zeer gezellige breiclub. Heeft u een patroon waar u niet uit komt? De dames helpen u graag. En op dinsdagochtend om de week gezellig samen haken!
  • Kinderfeestje: op aanvraag en in overleg wat we gaan doen.
  • Workshops: diverse workshops voor beginners en gevorderden, van kabels tot aan sokken breien. 
  • Breicafé: dit wordt nog speciaal voor de breimachine-breiers opgezet.

Tot ziens bij het Nederlandsch Wolhuys!

We hopen dat u regelmatig onze site blijft bezoeken we proberen er ook steeds  weer wat nieuws op te plaatsen, 

ziet u iets niet op de site staan mailt u gerust, we proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven en natuurlijk zien 

we u graag een keer in onze winkel.  

Veel breiplezier namens het team van het Nederlandsch Wolhuys.