Rondbreinaalden

Rondbreinaald

De rondbreinaald heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen van de gewone lange breinaald. Waar ze vroeger alleen maar gebruikt werden voor de hals, boord en sokken is ze nu voor algeheel breien in gezet. Dus gewoon heen en weer breien door je werk om te draaien als de toer af is. Als je de garen in de rechter hand hebt heeft het een nadeel met het om slaan van de garen om de naald. Je moet altijd je werk even los laten, om om te slaan. Met Continentaal of Duits breien heb je daar geen last meer van en je breit sneller.

 

De rondbreinaald heeft een maat aanduiding in hele millimeters en halve millimeters. De normale collectie begint  met pen 2 dan komt 2.5 dan 3 en zo verder tot en met pen 7 dan worden er geen halve millimeters meer gemaakt. Vanaf 7 tot en met 12 alleen de hele millimeters, dan komen 15.

 

De lengtes van de rond breinaald(kabel) wordt gemeten van punt tot punt. 40 cm, 60 cm, 80 cm en 100 cm. Het martiaal van het koord tussen de naalden is meestal van nylon is soepel en knikt niet of nauwelijks. Door zijn flexibele eigenschap is het mogelijk om zelfs met 4 steken rond te breien.

 

Als we naar de verschillende merken kijken en vergelijken, zijn je eigen voorkeur en wensen bepalend voor de naalden die je gebruikt.

 

Prym heeft uitstekende naalden in Aluminium en bamboo de kabel heeft de eigenschap altijd een in een slag of krul te blijven zitten.

Knitpro naalden van de Nova-lijn zijn gemaakt van een holle koperen pijp, bedekt met hoogwaardige nikkel. Hierdoor zijn ze satijnachtig en glad, waardoor de draad makkelijk over de naald glijdt. De kabel is recht en blijft soepel.

Lantern Moon rozenhout of bleekhout is zeer glad en voelen warm in de handen de kabel blijft  licht in een krul. Lantern Moon blijft niet in ons assortiment van daar onze weggeef prijzen.

Waarom breien met de Rondbreinaald?

Breien met een rondbreinaald zorgt voor een mindere belasting van nek en schouders.

 

Dit komt omdat je de pennen niet meer onder je armen klemt. Als je de pennen onder je armen klemt, til je automatisch je schouders op en belast je je schouders en nek meer. Met de rondbreinaald breien zit je rechter op, ontspan je meer en je breiwerk laat je in je schoot rusten. In Nederland leerde we breien met de garen in de rechterhand dit is lastiger met de rondbreinaald, omdat je dan je werk steeds los laat om de garen om de naald te slaan, of van steek soort te wisselen. Met Continentaal breien of Duits breien heb je daar geen last meer van, je hebt de garen in de linkerhand en je breit een stuk sneller als je eenmaal door hebt hoe je de averechtse steek goed breit. Continentaal breien wordt ook wel ergologisch breien genoemd.

You tube:
Ben je nieuwsgierig bekijk dan onze video’s over continentaal breien.

 

Nog meer voordelen:
Je hebt minder opbergruimte nodig.
Je prikt degene die naast je zit niet per ongelijk met de naalden.
Het is makkelijker mee te nemen.
Je hebt met breien minder ruimte nodig.
Minder onhandig in het opruimen en prikt minder snel door tassen heen.

Hieronder een reactie van een klant:

Na 40 jaar breien op de Nederlandse manier, brei ik sinds een jaar continentaal en het heeft mij echt wel wat moeite gekost. Zeker om de averechtse steek onder de knie te krijgen, maar het was meer dan de moeite waard. Ik heb geen last meer van mijn nek en schouders en voor mijn handen en polsen is het ook minder belastend. Langzamerhand kan ik ook weer tv kijken, praten en breien tegelijk ;-).

Bekijk als: Rooster  Lijst 
7 Artikel(en)
Toon per pagina
Sorteren op Stel een Aflopende Directie in
Bekijk als: Rooster  Lijst 
7 Artikel(en)
Toon per pagina
Sorteren op Stel een Aflopende Directie in