Rondbreipunten

Rond breipunten

Breipunten 

De rondbreipunt heeft een maat aanduiding in hele en halve millimeters. De normale collectie begint pen 2 dan komt 2.5 dan 3 en zo verder tot en met pen 7 dan worden er geen halve millimeters meer gemaakt. Vanaf 7 tot en met 12 alleen de hele millimeters, dan komen 15. 

Knit Pro symfonie breipunten

Deze breipunten van Knit Pro zijn kleurrijke houten breipunten van 12 cm lang en zijn gemakkelijk te verwisselen. De houten breipunten zijn glad en hebben een taps toelopende punt. Door het licht gewicht en een fantastisch houtsoort krijgt u geen zweet handen en kunt uren lang zorgeloos breien 

Kabels 

De kabels worden van puntje naald tot puntje naald gemeten. Dat wil zeggen dat, als je een kabel koopt van 40 cm, de kabel zelf 16 cm is. De lengte geeft aan dat de complete kabel met punten samen 40 cm is.

De 60 cm kabel is dus 60 cm min 24 cm van de punten dus 46 cm.

Zo reken je ook voor de andere lengtes 80 en de 100 cm.

Bij de kabels zitten twee paarse doppen met schroefdraad en deze kun je op de kabel draaien als je je brei punten even wilt verwijderen. Op deze manier glijd je werk niet van de kabel af.

Het kleine pennetje dat er wordt bijgeleverd, dient voor het vast draaien van de breipunten op de kabel, tevens voor het losdraaien.(draai niet te ver/strak door)

Connector.

De connector is een koppelstuk om 2 rondbreikabels aan elkaar te bevestigen, om zo een langere kabel te maken. Deze is in een set verkrijgbaar. In de set zitten drie connectoren in drie verschillende lengtes en een pennetje. In de connectoren zit ook een gaatje waar het pennetje in past. Wanneer je twee kabels met elkaar verbind is het handig om de pennetjes wel in beide te gebruiken zowel in de connector als in de kabel en dan lichtjes aan draaien. Wanneer je dit niet doet bestaat de kans dat je tijdens het breien de kabels los breit. 

Waarom wisselbare punten en verschillende kabels.

Het gemak van het wisselen van naald dikte zonder dat je je breiwerk naar een andere rondbreinaald over breit. Als je met wisselbare punten breit, brei je de toer uit en verwissel je de punt en gaat verder met breien zonder dat je werk van kabel is verwisseld. De voordelen van Knit pro kabels is dat de kabel niet steeds op krult maar een soepele grote lus vormt. Ook wanneer je de kabels met de connectoren van Knit pro met elkaar verbonden hebt  

Opbergen 

Knit pro heeft voor de punten verschillende opberg systemen, punthouder waar je de punten in zet en mapjes waar je de breipunten, connectoren, kabels, pennetjes en alle toebehoren bij elkaar veilig op bergt. 

Waarom breien met de Rondbreinaald? 

Breien met een rondbreinaald zorgt voor een mindere belasting van nek en schouders.

Dit komt omdat je de pennen niet meer onder je armen klemt. Als je de pennen onder je armen klemt, til je automatisch je schouders op en belast je je schouders en nek meer. Met de rondbreinaald breien zit je rechter op, ontspan je meer en je breiwerk laat je in je schoot rusten. In Nederland leerde we breien met de garen in de rechterhand dit is lastiger met de rondbreinaald, omdat je dan je werk steeds los laat om de garen om de naald te slaan, of van steek soort te wisselen. Met Continentaal breien of Duits breien heb je daar geen last meer van, je hebt de garen in de linkerhand en je breit een stuk sneller als je eenmaal door hebt hoe je de averechtse steek goed breit. Continentaal breien wordt ook wel ergologisch breien genoemd. 

You tube:

Ben je nieuwsgierig bekijk dan onze video’s over continentaal breien.

Nog meer voordelen:

Je hebt minder opbergruimte nodig.
Je prikt degene die naast je zit niet per ongelijk met de naalden.
Het is makkelijker mee te nemen.
Je hebt met breien minder ruimte nodig.
Minder onhandig in het opruimen en prikt minder snel door tassen heen.

Hieronder een reactie van een klant:

Na 40 jaar breien op de Nederlandse manier, brei ik sinds een jaar continentaal en het heeft mij echt wel wat moeite gekost. Zeker om de averechtse steek onder de knie te krijgen, maar het was meer dan de moeite waard. Ik heb geen last meer van mijn nek en schouders en voor mijn handen en polsen is het ook minder belastend. Langzamerhand kan ik ook weer tv kijken, praten en breien tegelijk ;-).

Bekijk als: Rooster  Lijst 
3 Artikel(en)
Toon per pagina
Sorteren op Stel een Aflopende Directie in
Bekijk als: Rooster  Lijst 
3 Artikel(en)
Toon per pagina
Sorteren op Stel een Aflopende Directie in