Naalden

Naalden

Breien gebeurt in de meeste gevallen met twee breinaalden, met aan het eind een knop die voorkomt dat de steken eraf glijden. Soms worden er een of meer hulpnaalden gebruikt, bijvoorbeeld voor het breien van kabels. Het breien van ronde delen, bijvoorbeeld een sok, gebeurt op 4 of 5 breinaalden zonder knop. Dit wordt rondbreien genoemd.

Haken gebeurt met een 1 haaknaald, een naald met een haakje eraan. Een haaknaald is korter dan een breinaald. Tunisch haken is een techniek die lijkt op haken en breien te samen, je haakt met een tunisch haaknaald en  je werkt met meerdere steken zoals bij het breien

 

Rondbreinaalden

Het rondbreien, ook wel continentaal breien/duits breien genoemd, wordt steeds vaker gedaan.
Het voordeel van deze manier van breien is dat de pennen niet onder de armen geklemd worden, waardoor er “minder belasting” ontstaat op schouders, nek en arm. Het breiwerk “ rust “ tijdens het breien op de schoot.

Deze manier van breien wordt geadviseerd door fysiotherapeuten. Ook na een borstamputatie ( klemmen van naalden onder de arm wordt lastig/pijnlijk) kunt met deze techniek van breien uw hobby blijven uitoefenen.

Met een rondbreinaald kan zowel rond als heen en weer gebreid worden.

 

Materiaal  haak- en breinaalden

Haak- en breinaalden zijn er in verschillende materialen. Van aluminium tot aan hout, haaknaalden met of zonder handvat.

De dikte, wordt aangegeven door een nummer, van de naald die gebruikt wordt is afhankelijk van de dikte van het garen.

Tip: wilt u in het vliegtuig breien of haken, neem dan een bamboe haak- of breinaald mee. Naalden van ander materiaal mogen niet mee in de handbagage.

Ons hoofdmerk van brei- en haaknaalden is Knit Pro.

Bekijk als: Rooster  Lijst 
Onderdelen 1 tot 12 van totaal 38
Toon per pagina
Sorteren op Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Bekijk als: Rooster  Lijst 
Onderdelen 1 tot 12 van totaal 38
Toon per pagina
Sorteren op Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4