Breimachines

Breimachines

De breimachine, terug van weggeweest! 

Gelukkig zijn er weer nieuwe breimachines op de markt, een replica van de brother breimachine. Onderdelen van de nieuwe breimachine passen veelal ook  op de oude brother breimachines.

Op zoek naar onderdelen, heeft de oude brother breimachine een onderhoudsbeurt nodig, altijd al eens op een breimachine willen leren breien, breimachine kennis " bijspijkeren"? Bel of mail voor informatie over onze onderdelen, reparatie afdeling, cursus of breicafe voor machinebreien. 

Geschiedenis van de breimachine 

In 1589 werd de eerste breimachine uitgevonden door de Engelsman William Lee. Deze werd niet geaccepteerd, waardoor Lee in armoede stierf. De principes van de breimachine werden wel bestudeerd en inspireerden anderen. In 1864 vond William Cotton  uit Leicestershire de full-fashioned machine uit.

Vanaf de 19e eeuw werden de breimachines mechanisch aangedreven. Tegelijkertijd verschenen ook rondbreimachines op het toneel, waarmee kousen gebreid konden worden. In deze periode konden de machines echter nog niet meerderen of minderen. Daardoor sloten deze producten niet erg fraai om het been. De uitvinding van nylon, rond 1940,  betekende een ware revolutie, omdat dit materiaal in de vorm van een been kon worden gebracht door het te verhitten.

In de twintigste eeuw konden de breimachines steeds sneller breien, en werden de mogelijkheden voor patroonbreien steeds groter. Tegenwoordig bestaan er computergestuurde breimachines die zeer veelzijdig zijn. Gebreide kledingstukken zijn nu gemeengoed, zonder dat een breister er vele uren aan bezig hoeft te zijn.

Bekijk als: Rooster  Lijst 
1 Artikel(en)
Toon per pagina
Sorteren op Stel een Aflopende Directie in
Bekijk als: Rooster  Lijst 
1 Artikel(en)
Toon per pagina
Sorteren op Stel een Aflopende Directie in